Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Dit is
Talent Relations
Dit is
Talent Relations
Amsterdam

Applicatie Manager CRM

Vervuld

Functie

Voor Artsen zonder Grenzen ben ik op zoek naar een Applicatie Manager CRM. Je bent verantwoordelijk voor de CRM-database en je beheert en ontwikkelt CRM om de fondsenwerving resultaten te optimaliseren. Je haalt plezier uit het samen met je collega’s -de gebruikers- de resultaten van fondsenwervende acties te kunnen verbeteren en strategieën en activiteiten samen te ontwikkelen en te implementeren.

Je vindt het leuk om de gebruikers te ondersteunen bij het gebruik van het systeem en hen te begeleiden bij de mogelijkheden. Ook wil je leren, of ben je al geïnteresseerd, in hoe datastromen werken en hoe je deze kunt gebruiken als applicatiebeheerder.

De Applicatie Manager CRM werkt nauw samen met met name de collega's van particuliere en major donor fondsenwerving, online en CRO-specialisten en publiekscommunicatie en rapporteert aan een van de coördinatoren van afdeling Communicatie&Fondsenwerving.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

  • Ontwikkelen van plannen voor het onderzoeken, analyseren, ontwerpen, implementeren en testen van nieuwe business-requirements vanuit de gebruikers of leverancier(s);
  • Adviseren van Fondsenwerving en Communicatie collega's over data consequenties op voorgestelde activiteiten en implementeren van de activiteiten;
  • Samen met je verantwoordelijke collega voor fondsenwerving onderhoud je de communicatie met de externe database leverancier over technische eisen om het ontwikkel- en onderhoudsproces te waarborgen, en met externe dataleveranciers (zoals Telemarketing of Face to Face fondsenwervingsbureaus) over gegevensverwerking;
  • Adviseren van het management van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving over de ontwikkelingen die nodig zijn voor het CRM-systeem om fondsenwervende resultaten te bereiken, zoals wettelijke vereisten als opt-in, nieuwe betaalmethoden etc.;
  • Je volgt actief de externe ontwikkelingen en trends op het gebied van datamanagement, betalingen, wet- en regelgeving en handelt hiernaar;
  • Je ontwerpt en beheert de CRM-omgeving, zorgt dat deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk is en geeft begeleiding aan je collega's hoe deze te gebruiken;
  • Zorgen voor de kwaliteit van de data door het organiseren, implementeren en afdwingen van correcte gegevensverzameling;
  • Je managet de jaarlijkse releases, overziet de consequenties en zorgt voor de uitvoer en het testen van de releases;

Kandidaat profiel

Vanzelfsprekend heb je kennis van en ervaring CRM, maar in de eerste plaats ben je enthousiast en leergierig! Je hebt een hands-on mentaliteit, oplossingsgericht, analytisch en een teamplayer. Je signaleert en initieert verbeteringen/verbeteringen aan het CRM systeem om de Communicatie & Fondsenwerving doelstellingen te helpen realiseren. Daarnaast ben je integer en heb je een innovatieve en creatieve mindset;

  • Ervaring met MS Dynamics 365 CE (voor verkoop en klantbetrokkenheid);
  • Kennis van de nieuwste technologieën van Cloud Computing Services (Azure) is een pre;
  • Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels;
  • Last but not least: een leuk collegiaal persoon die leergierig is en zijn/haar vaardigheden wil inzetten voor mensen in nood!

Organisatie

Artsen zonder Grenzen is een internationale, onafhankelijke medische humanitaire organisatie. Ze verlenen medische hulp aan mensen die getroffen zijn door conflicten, epidemieën, rampen of uitsluiting van de gezondheidszorg. Ze zijn een non-profit, zelfbesturende, op leden gebaseerde organisatie. Artsen zonder Grenzen werd in 1971 in Parijs opgericht door een groep journalisten en artsen. Vandaag zijn ze een wereldwijde beweging van meer dan 67.000 mensen.

Artsen zonder Grenzen coördineert operaties door middel van samenwerkingen tussen wereldwijde kantoren. Het ‘AZG Operationeel Centrum Amsterdam’ (OCA) is een samenwerkingsverband dat is samengesteld uit de partners Artsen zonder Grenzen Canada, Artsen zonder Grenzen Duitsland, Artsen Zonder Grenzen, Artsen zonder Grenzen Zweden, Artsen Zonder Grenzen en Artsen Zonder Grenzen in het Verenigd Koninkrijk. Artsen zonder Grenzen heeft ongeveer 1.300 internationale medewerkers in dienst, 10.000 nationale medewerkers in dienst en voert medische humanitaire interventies uit in ongeveer 25 landen.

Het kantoor van Artsen zonder Grenzen in Amsterdam biedt onderdak aan meer dan 400 medewerkers en biedt directe ondersteuning aan de operaties van Artsen zonder Grenzen. Ongeveer 50 medewerkers richten zich op werving, communicatie en fondsenwerving in Nederland (AZG-Holland) en 350 medewerkers zijn gericht op het ondersteunen van AZG-OCA-operaties

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving zorgt ervoor dat alles wat onze teams in het veld doen en zien, zo impactvol mogelijk gedeeld wordt met Nederland. Ze maken bewust soms een vuist, werven fondsen, betrekken en activeren.

De afdeling is, sinds kort, opgebouwd op basis van de 3 hoofddoelstellingen van de afdeling met ieder doel een verantwoordelijke team coordinator: Het werven van nieuwe donateurs, het versterken van de relatie met bestaande donateurs en engagement met het brede publiek en specifieke doelgroepen.

Het (expertise) team Database management bestaat uit verschillende expertise o.a. op het gebied van data analyse, CRM, marketing automation etc. Het doel is om deze expertises nog beter in te bedden in de afdeling.

Cultuur

Bij Médecins Sans Frontières (AZG) / Artsen zonder Grenzen zetten ze zich in voor een inclusieve cultuur die de uiteenlopende stemmen van hun medewerkers stimuleert en ondersteunt. Hun diversiteit voedt onze innovatie en brengt hen dichter bij hun begunstigden en de gemeenschappen waarin ze werken. Ze verwelkomen sollicitaties van individuen van alle geslachten, leeftijden, seksuele geaardheden, nationaliteiten, rassen, religies, overtuigingen, bekwaamheidsstatus en alle andere diversiteitskenmerken.

Artsen zonder Grenzen is een initiatief van het maatschappelijk middenveld dat individuen samenbrengt die zich inzetten voor de hulp van andere mensen in crisis. Als zodanig is Artsen zonder Grenzen (Chantilly) een vereniging. Elk individu dat met Artsen zonder Grenzen werkt, doet dit uit overtuiging en toewijding en is bereid om de waarden en principes van Artsen Zonder Grenzen hoog te houden.

Zij bieden

​​​​​​​Een leuke, variërende baan in een internationale organisatie en een sprankelende afdeling in ontwikkeling. Een fijn kantoor in Amsterdam-Oost. Omdat het een grote, internationale organisatie is, zijn er tal van mogelijkheden om je kennis en ontwikkeling te verdiepen en te verbreden.

Een bruto maandsalaris tussen de € 3.188,- en € 4.312,- afhankelijk van werkervaring en op basis van een 40-urige werkweek.

Ze bieden een jaarcontract met de mogelijkheid op verlenging bij goed functioneren. Je bouwt een premievrij pensioen op en hebt jaarlijks recht op 30 vakantiedagen.

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

11.05.2022

Contactpersoon

Saskia Rijnsburger

Deel deze vacature
Maak een jobalert
Vacature details
Match criteria
  • HBO
  • WO
  • Vast
  • CRM
  • Noord-Holland
  • 3-5 jaar
  • 6-10 jaar

Kennismaken?

Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.