home

VR-training tegen babbelende oplichters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat VR inzetten om kwetsbare senioren te wijzen op de gevaren van babbelende oplichters.

Oplichters bedenken steeds nieuwe manieren om deze doelgroep om de tuin te leiden, zegt de organisatie. De laatste tijd komen er bij het CCV bijvoorbeeld ook meldingen binnen van thuiszorgmedewerkers die met een vals pasje aan de deur komen.

Het CCV ontwikkelde een innovatieve training om ouderen weerbaar te maken. Met hulp van een 360 graden video ervaren senioren via een VR-bril hoe een oplichter te werk gaat en wat te doen om dit te voorkomen. Deze techniek plaatst de kijker, het slachtoffer én de dader in dezelfde ruimte, vertelt Korff de Gidts, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Bron

Cendris Maandag Maxlead METRO Cash & Carry Nederland B.V. Eneco N.V. Crystalloids Easy Consultancy Hartstichting FCB Amsterdam Nationale Postcode Loterij DataBay BV Nederlandse Rode Kruis ANWB TUI Nederland N.V. PostNL Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. Sanoma Media B.V.
Snel zoeken
Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close