home

Facebook’s Bibliotheek voor digitale geletterdheid voor jongeren gelanceerd

Vanaf vandaag kunnen alle leerkrachten in Nederland gratis gebruikmaken van 'Facebook’s Bibliotheek voor Digitale Geletterdheid'. De bibliotheek is een verzameling aan lessen om jongeren kritisch te leren denken en bewust met de online wereld om te laten gaan.

In achttien lessen leren jongeren meer over onder andere privacy, hoe ze zich online presenteren, het herkennen van misinformatie, betrokkenheid bij de gemeenschap en cybersecurity. De bibliotheek is een bron voor leerkrachten die zich met digitale geletterdheid bezighouden en jongeren (11-18 jaar) helpen om de vaardigheden op te bouwen die ze nodig hebben om veilig gebruik te kunnen maken van digitale technologie. De lessen zijn interactief en bestaan uit groepsdiscussies, activiteiten, quizzen en games die samen met tieners zijn ontwikkeld.

Het materiaal is gratis beschikbaar, het is niet nodig om een Facebook-account te hebben om hier toegang toe te krijgen.

Screen_Bibliotheek-voor-digitale-geletterdheid

Bron

Sanoma Media B.V. Springer Media B.V. Landal GreenParks Maxlead Maandag Nederlandse Rode Kruis Crystalloids DataBay BV Wolters Kluwer InSites Consulting METRO Cash & Carry Nederland B.V. FCB Amsterdam Hartstichting Intelligenz PostNL
Snel zoeken
Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?