home

Poolse vuurwerkwebshops uit de lucht

Op verzoek van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn vier Poolse webshops uit de lucht gehaald die illegaal vuurwerk verkochten. Via deze webshops zijn de afgelopen jaren vele duizenden pakketten met ‘levensgevaarlijk vuurwerk’ naar Nederland verstuurd.

De webshops uit Polen boden het vuurwerk te koop aan, waarna het via postpakketten naar Nederland en andere Europese landen werd verstuurd.

Postbestellers en medewerkers van distributiecentra en pakketpunten krijgen de pakketten in handen, zonder dat zij de explosieve inhoud kennen. Ook de onbeveiligde opslag van het vuurwerk door de kopers, veelal in woningen, is levensgevaarlijk.

De politie treedt steeds vaker op tegen online verkoop van vuurwerk. Vorig jaar werden meer dan 1500 kopers in beeld gebracht.

Bron

Hartstichting Landal GreenParks InSites Consulting Intelligenz Sanoma Media B.V. Maandag DataBay BV FCB Amsterdam Wolters Kluwer METRO Cash & Carry Nederland B.V. Crystalloids Nederlandse Rode Kruis Springer Media B.V. Maxlead PostNL
Snel zoeken
Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?