home

Wow: deze foto van Shanghai heeft 195 biljoen pixels!

Het is tegenwoordig mogelijk om foto's te maken met gigapixels, waarbij je gigantisch ver kunt inzoomen terwijl de foto nog steeds haarscherp blijft. Het Chinese bedrijf BigPixel stelt nu een foto beschikbaar die maar liefst 195 biljoen pixels heeft (195.000 megapixel). Ter vergelijking: foto's die jij nu met je smartphone maakt zijn ongeveer 12 megapixel.

Het gaat om een foto van de Chinese stad Shanghai die is gemaakt op de top van de 468 meter hoge Oriental Pearl Tower. Het is niet normaal hoe ver je kunt inzoomen en nog steeds alles haarscherp kunt zien.

Hoe maak je zo'n foto?

Je vraagt je wellicht af hoe je een foto met 195 biljoen pixels kunt maken. In dit geval is de foto van Shanghai opgebouwd uit duizenden kleinere foto's die met professionele camera's en lenzen zijn genomen. Om uiteindelijk deze foto te kunnen presenteren is twee maanden hard gewerkt. Het resultaat is 'mindblowing'.

Via deze link kun je de foto nu bekijken: Shanghai in 195 biljoen pixels.

shanghai-foto
© bigpixel.cn

Bron

Nederlandse Rode Kruis Springer Media B.V. METRO Cash & Carry Nederland B.V. DataBay BV Maandag InSites Consulting Landal GreenParks Sanoma Media B.V. Maxlead PostNL FCB Amsterdam Crystalloids Intelligenz Wolters Kluwer Hartstichting
Snel zoeken
Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?