home

Microsoft wil dat iedereen stopt met gebruik van Internet Explorer

Internet Explorer werd voor het eerst gelanceerd voor Windows 95. Het is lange tijd de meest gebruikte browser ter wereld geweest. Met zelfs een periode waarin het een marktaandeel had van zo'n 95%. Maar sinds de opkomst van browsers als Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome is het marktaandeel flink afgenomen. Helemaal nu Microsoft volledig inzet op de Edge browser.

Toch zijn er nog veel bedrijven die Internet Explorer gebruiken, maar daar moet het nu toch een keer klaar mee zijn. Er zijn ook nog te veel bedrijven die het gewoon gebruiken als de standaard browser. Terwijl Microsoft eigenlijk geen ondersteuning meer biedt.

Het marktaandeel van Internet Explorer (2,7 procent) is alleen nog altijd groter dan het marktaandeel van de nieuwe Edge (2,13 procent) browser. Zo blijkt uit de meest recente cijfers van Statcounter. Daarin zie je overigens goed dat Chrome by far de populairste browser is.

IE-edge

Bron

DataBay BV Sanoma Media B.V. PostNL Nederlandse Rode Kruis Wolters Kluwer Maandag Landal GreenParks Crystalloids Hartstichting Intelligenz Maxlead InSites Consulting Springer Media B.V. FCB Amsterdam METRO Cash & Carry Nederland B.V.
Snel zoeken
Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?