home

UEFA begint eigen streamingkanaal voetbal

De Europese voetbalassociatie UEFA gaat een eigen videostreamingdienst ontwikkelen om live wedstrijden mee uit te zenden. Dat kondigde voorzitter Aleksander Ceferin aan bij zijn herverkiezing eind vorige week.

De vooralsnog naamloze videodienst richt zich specifiek op publiek buiten Europa en Noord-Amerika. Tv-zenders die duurbetaalde uitzendrechten hebben, moeten geen hinder ondervinden van de nieuwe distributieactiviteiten.

Volgens The Independent, die het nieuws bij de UEFA oppikte, zal de over the top-zender niet eerder dan 2021 op de markt komen. Dan lopen de internationale uitzendcontracten af.

Sportbonden overwegen steeds vaker om zelf topwedstrijden uit te zenden. In het geval van de UEFA tuigt het zelf een kanaal op. Andere sportassociaties kiezen ervoor om het bij themazenders op tv onder te brengen of bij een club als DAZN, dat als een Spotify voor sport werkt.

Bron

PostNL DataBay BV InSites Consulting FCB Amsterdam Springer Media B.V. Maandag Intelligenz Landal GreenParks Hartstichting METRO Cash & Carry Nederland B.V. Maxlead Sanoma Media B.V. Wolters Kluwer Nederlandse Rode Kruis Crystalloids
Snel zoeken
Talent Relations gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?